Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2014 21:15 - Нощни размисли в червено !
Автор: orlivanov Категория: Политика   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
0



                                  Нощни размисли в червено !

 

 

        Тежки времена за народа, България и самата социалистическа Партия. Криворазбраната демокрация, погрешният и провален 25 годишен преход ни доведе до един развихрил се див капитализъм с все по-нагло мутренско-олигархично управление Все повече установяващото се външно вмешателство във вътрешния политически и икономически живот на страната, засилващата се подмяна на вота и купуването на гласове от избирателя, води до изменение на политическия модел на управление и всички партии  са в етап на промяна и преустройства в съответствие със своите идеи и каузи. Такава е и ситуацията в БСП. Тежката загуба на изборите,

позицията  която заема като опозиция в Парламента, поетият курс за радикална лява промяна и видимото вътрешно напрежение в партията, налагат да се вземат спешни решения, които можем да наречем като решения в “ход”.на събитията.

 

Чува ли се думата на социалиста ?

 

          Говорим за радикална лява реформа в БСП, на всички нива, за подмяна на хора и ръководства, за промяна в начина на мислене, за морал в политиката. А не питаме хората ! Питаме същите, които години наред вземаха своите решения единствено по указанията спускани от ”Позитано”, от Общинските и Областните структори по места. Тези, които държаха удобните и послушните, бяха капсулирали партията и държаха на подчинение в зависимости членове и ръководства.

          Някои се радват на добрите реултати от изборите, дори и в областите в които има един депутат. Взеха се мерки от ръководството, в общините където сме класирани на 3-то, 4-то място да има пълен цикъл от отчетно-изборни събрания и конференции. Добре, но нека не забравяме, че някъде добрите резултати не са плод на упоритата и последователна работа на ръководствата и председателите, а просто в самият инстинкт на Партията, на членовете и симпатизантите за самосъхранение и спасение на БСП. От самият страх на хората да не се върне на власт ГЕРБ или да не завзема повече територии жадната за власт ДПС. Тук не трябва да пропуснем и да отбележим двуличието на някои общински ръководства и председатели , които с цялото си нахалство и дебелоочие проведоха една анти - БСП кампания в полза на АБВ и Георги Първанов. Според мен тези елементи, тези важни фактори в предизборната кампания са подценени от висшето ръководство на БСП.

     Лидерът на социалистите съобщи , че е било прието решение за провеждане на извънреден, предсрочен цикъл отчети и избори в 19 общинските организации: Бургас, Варна, Хасково, Пазарджик, Силистра, Брусарци, Гърмен, Девня, Доспат, Бойница, Летница, Мадан, Поморие, Приморско, Родопи, Рудозем, Сандански, Септември и Стражица. Но дали е достатъчно и дали  са само това организациите, които трябва да се променят и сменят своите ръководства времето и резултатите ще покажат ?

           Според  мое проучване в социалната мрежа “Фейсбук”на въпросът:”Чува ли се думата на социалиста ?”, нашите ФБ приятели са отговорили, както следва :

          -  НЕ – 82,5 %

           - ДА – 13,0 %

           - Понякога, само някои при избори –  2,0 %

           - Има малка промяна, мисля, че ще е все по-осезаема – 1,5 %

           - Други мнения – 1%

Според мен в последните години думата на обикновеният социалист, редови член , все по-малко се чува.

          На друго допитване: „Какво е мнението ви, правилно ли е само в някои общини в които резултатите от изборите са слаби да има пълен цикъл от отчетно-изборни събрания и конференции ?”, членовете са отговорили:

-         НЕ, във всички организации и подготовка за Конгрес – 77%

-         Има още общ.организации в които трябва да има конференции – 22%

-         Правилно – 1%

 

          Явно повечето от хората са на мнение, че правилният ход  на ръководството трябва да бъде отчети и избори в цялата страна, нови делегати, Конгрес , нов национален съвет и ново ръководство.

 

         Такива допитвания и коментарии са здравословни за БСП, макар, че не стигат все пак до обикновенните членове, а така да се каже до имащите достъп до интернет. Мненията  са на хора активни членове на БСП в социалните мрежи, чието мнение все пак се чува, или поне чете

За допитването, организацията и доверието.

        До всички важни решения от национално и партийно значение трябва да се допитваме до редовия член и местните ръководства. А толкова е просто и приложимо! Например, в една средно голяма област има около  10 – 12 общини в които има средно по 10 – 15 населени места. Казусът и задачата е – запитване по даден проблем, контакт, допитване до членовете, обратна връзка, решение на висшето ръководство и изпълнение в национален план. Живеем в света на информационните технологии и информацията, но ни липсва желанието да контактуваме,да обменим и изпълним като задача тази информация. Явно някой не е достатъчно настоятелен и взискателен, а друг изпълнителен, но така или иначе редът и пътят е ясен:

 Ръководството на „Позитано”




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orlivanov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 127821
Постинги: 64
Коментари: 33
Гласове: 170
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930