Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 09:47 - Поговорки за политици
Автор: orlivanov Категория: Политика   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.12.2014 09:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Вече Двадесет и пет  години крачим бодро,подпирайки се на"патерици",към така наречения и криворазбран демократичен преход от световната и наша нова история. В родният ни политически "магазин за цветя" се сменяха различ-ни правителства, като започнем от "безуханните нарциси","сините теменужки", “жълтите лалета","червените рози", та до самовлюбените и народопомазани "гербери". Но вот народен, вот Божи, вот на "Евите"и политическите хамелеони. Какво ли не преживяхме, какво ли не видяхме,или както казва народът"Всяко чудо за три дни”. Но, това чудо се превърна в политико-икономически октопод, на който колкото и да се опитваш да отсечеш пипалата,те толкова повече се впиват в народната плът. А самият преход, в един напълно провален и опоро-чен опит на  политиците и държавниците  за извеждане на страната от тежкото икономическо състояние на страната по демократичен път.      Интересен,странен народ сме, винаги недоволни, разнопосочни и лоши за себе си. Борбата за власт , надмощие и незаконно обогатяване стана ежедне-вие в живота на политици, депутати и държавници.Най-добре, обаче се оказват близките до властта или покорно кланящите се бизнесмени, мутри, бандити и групировки, отдавна сраснали се с властта,в условията на псевдо-демократич-ният преход.На ход е наглостта, безотговорността, потъпкване на права и свободи, свободата на словото и печата и нарушаване на личното простран-ство и его. Превърнахме се в полицейска държава, жертва на безмилостната  борба между милиционери и тайни служби, подклаждани от интереси на мутренски босове от подземния свят. Безочието и безхаберието към народ и държава достигнаха своя апогей, некомпетентността и липсата на всякакво чувство за мярка и човещина достигна своя пик. Липсата на кадри и некадър-ността на правителството прави държавата слаба и все по отдалечаваща се от европейските ценности и приоритети.Обещанията и клетвите пред избирателя се погазват поголовно, личният, семеен и приятелски интерес е с предимство.       Всички сме свидетели на случващото се,постоянно повишаване на цени на хляба и основните хранителни продукти,растящи цени на горива, електроенер-гия, вода и стоки от първа необходимост и абсолютното бездействие на прави-телството. Расте битовата престъпност, контрабандата, ДДС измамите, опитите за замразяване на пенсии и заплати, безработицата расте. Образованието, науката и здравеопазването не са приоритет на правителството.Народът обедня, огладня и задлъжня за сметка на определени кръгове и банки. Безхаберието и некадърността на правителството на ГЕРБ достигна своя връх на недоволство.       Забравихме,знаейки и  не “помнейки”историята си, фалшифицирахме я и изменяхме угодно за всички партии и прослойки. Втълпявахме я умишлено знаейки, че един народ без история и памет, не е народ,  а народ с неясно бъдеще.
        Забравихме Паисий и словата му: "О,неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречеш Болгарин!".
         Поругахме Апостола на Свободата, забравихме бунтовници,будители и възрожденци, робството заменихме с турско присъствие. Всичко сътворено и изградено с потта на предците ни се отрича и погазва, на дневен ред е страха от неясното бъдеще, сътворен от сегашното безразличие и непоправимото минало.
        България от гнездо на орли се превърна в гнезда насадени с кукувичи яйца.Орлите отдавна отлетяха от Родината,а на тяхно място се насаждат чужди "птици"и интереси, избутвайки останалите от гнездото в  мизерията, глада и хаоса.
       Проблемът ГЕРБ, Бойко  и компания от ден на ден изглежда, като едно дълго училищно междучасие на новата българска политика и държавност. Пясъчният часовник на историята е спрял, време е да го обърнем и времето да затече в полза на народа и България !   
      Една стара мексиканска поговорка казва: “ Опитаха се да ни “погребат”, но не знаеха, че сме семена” ! Друг закон на природата или наша поговорка е
по-мъдра : “Каквото посееш, това ще и пожънеш”! Не може да сееш картофи или тикви, а да жънеш пшеница. Сееш ли омраза и народно недоволство, очаквай “реколта” от презрение и мъст за отмъщение.Този закон важи, както  в морално нравствено отношение,така и в материално-духовното състояние на народа.Ако се изкачиш на най-високото място в държавата, не трябва да се “накланяш”, да грешиш безкрай, защото ще паднеш. Нарушиш ли основен закон, та било то и държавен, не спазиш ли закона на равновесието или закона на държавата, ще паднеш и ще се убиеш. Или казваме, че идва самото възмездие - наказанието.   / Орлин Иванов/  

     




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orlivanov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 127816
Постинги: 64
Коментари: 33
Гласове: 170
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930